Sarajevski producent Billain režira i piše scenarij za SF film

Film se temelji na kratkoj priči koju je Billain napisao prije dvije godine, a prati jednog od tri protagonista konceptualnog kratkog filma "Nomad's Revenge"

Poznati sarajevski drum’n’bass producent Billain, pravim imenom Adis Kutkut, već više od deset godina dokazuje se kao jedan od najupornijih inovatora elektroničke muzike u regiji, a sada je odlučio proširiti svoj autorski portfelj i snimiti film. Znanstveno-fantastični drum’n’bass film rezultat je nelinearnih narativa koji se provlače kroz sva Billainova izdanja, od EP-jeva “Blockfield”, “Colossus”, “Colonize”, “Extraction” i “Codename” pa sve do zasad posljednjeg albuma “Nomad’s Revenge”.

Billainova priča tvori potpuno novi univerzum u stilu svemirske opere, bogat različitim zanimljivim likovima čije se kompleksne sudbine isprepliću na intrigantan način. Naslovljen “Fugitive”, film se temelji na kratkoj priči koju je Billain napisao prije dvije godine, a prati jednog od tri protagonista konceptualnog kratkog filma “Nomad’s Revenge”, dijela istoimenog albuma iz 2019. godine. Kako prenosi agencija Korsakov, Billainov scenarij donosi “složenu igru kvantnih razina i vremenskih odjeka temeljenu na međudjelovanju n-tijela, koja se odvija u budućnosti, a kojoj svjedočimo kroz oči likova”.

Na ovom projektu Billain je surađivao s jednim mladim animatorom, čiji nam identitet još nije otkriven, 3D umjetnikom Geordiejem Thirdom iz Škotske, poznatijim kao Machine Cult, te ilustratorom Markom Gačnikom iz Sarajeva, kao asistentom na kreiranju ilustriranih nacrta za priču. Film je nastajao godinu dana i u nekoliko različitih država, a službeni datum premijere filma još uvijek nije objavljen.