Nerođena beba iz maternice snimila svoj debi album

Roditelji su korištenjem MIDI tehnologije snimili zvukove iz maternice i kasnije ih obradili

Tada još uvijek nerođena beba snimila je album “Sounds of the Unborn” koji će 2. travnja ove godine objaviti ugledna diskografska etiketa za eksperimentalnu muziku Sacred Bones. Iako zvuči kao zaplet budućega kultnoga znanstveno-fantastičnog filma, riječ je o živoj istini, omogućenoj modernom biozvučnom MIDI tehnologijom.

Naime, basistica psihodeličnog rock benda Psychic Ills Elizabeth Hart i njezin partner Iván Diaz Mathé svoju su trudnoću iskoristili kako bi njihov potomak od najmanjih nogu nastavio obiteljsku kreativnu crtu tako što su MIDI-uređaj spojili tako da snima zvukove koji dopiru iz maternice. Dobiveni je materijal Mathé – koji je inače radio s Leejem “Scratch” Perryjem i Peaking Lights – tada tretirao sintesajzerima i na kraju stvorio pomalo hermetične eksperimentalne trake.

Sve se to zbivalo tijekom prošle godine, a sada već rođena beba Luca Yupanqui uskoro će se moći pohvaliti kako će biti kolega takvim velikanima koji objavljuju za Sacred Bones kao što su Jenny Hval, Blanck Mass, Trent Reznor i Atticus Ross te legendarni John Carpenter.

“Luca je sjedila u studiju dok su joj roditelji miksali album i njezina svijest oko toga što se zbiva bila je nevjerojatna. Kao da je prepoznavala svoje vlastite zvukove iz majčine utrobe, znajući da tako ponovo proživljavaju rituale koji su ih u početku i spojili. Sesije miksanja su bile prvi put da Luca čuje svoju muziku, ali njezina je reakcija pokazala kako to baš i nije istina – ona je to već proživjela”, kaže se u promotivnim materijalima izdanja koje će po svemu sudeći biti jedno od najoriginalnijih ne samo ove godine.