Najavljena dva korona-test festivala za 3000 ljudi

Festivalska industrija nastavlja tražiti modele održavanja evenata u uvjetima koronakrize

Sljedećeg će mjeseca promotorski tim koji čine Fieldlab Events, ID&T i Mojo na prostorima koje hardstyle entuzijasti poznaju kao domaći teren festivala Defqon.1 početi organizirati dva punokrvna muzička festivala za ukupno 3000 ljudi. 1500 fanova po festivalu sudjelovat će u prikupljanju podataka o ponašanju posjetitelja, kvaliteti zraka i riziku od kontaminacije – koji će svakako dobro doći za neke buduće organizacije u uvjetima koronakrize – ali primarno je riječ o partijanju i opuštanju.

Nizozemski Biddinghuizen fanove će dočekati s nekoliko pozornica, atraktivnim popisom izvođača i štandovima s hranom, a ako je itko prestrašen kako će dolaskom sudjelovati u nekakvome medicinskom eksperimentu, glasnogovornik Fieldlaba Tim Boersma ga razuvjerava tvrdnjom kako je sve što je potrebno za ulazak negativan test na koronu i nošenje zaštitne maske na licu, ali sve ostalo je dopušteno kao u dobrim starim danima. Festivali će startati u 15 sati i trajati do večeri, za slučaj da policijski sat u Nizozemskoj još uvijek bude na snazi.

Detalji oko popisa izvođača koji će nastupiti i točni datumi održavanja ovih povratničkih festivala bit će objavljeni uskoro.