Pušenje marihuane prije seksa može pojačati orgazam kod žene

Veći je seksualni poriv, seksanje manje boli, orgazmi su intenzivniji i dulji

Sigurni smo da mnogima koji ovo čitaju ne moramo navoditi pozitivne strane konzumiranja marihuane, ali vjerujemo da će kao osvježavajuća činjenica zazvučati podatak kako marihuana može pomoći ženama da imaju veći seksualni poriv, da ih sam seks manje boli i da dožive znatno bolje orgazme u usporedbi s onima ostvarenima bez marihuane.

Kaže tako studija objavljena u znanstvenom magazinu Sexual Medicine na kojoj je radio tim medicinske škole sveučilišta Saint Louis. Među 373 sudionika 34 posto žena koje su koristile marihuane navelo je pozitivne nuspojave konzumiranja biljke prije spolnih odnosa. Znanstvenici, međutim, nisu potpuno sigurni zašto je to tako.

“Jedna od pretpostavki je da marihuana poboljšava seks jer jednostavno smanjuje stres i tjeskobu. Može usporiti percepciju vremena i produljiti osjećaj uzbuđenosti. Može smanjiti i seksualne inhibicije i povećati samopouzdanje i želju za eksperimentiranjem”, obrazlažu.

I, čini se kako takav efekt ima bilo koja marihuana, a ne samo ona specifično dizajnirana za pojačavanje ženskog orgazma.