Kako je 25-godišnji Srbin producirao novi singl Cardi B

Novi srpski producentski superstar Yung Dza radi s velikim američkim zvijezdama

Prije nekoliko dana slavna je reperica Cardi B napokon objavila svoj novi singl “Up”, nasljednika svjetskog megahita “WAP”. Nova traka sve je ono što smo od Cardi očekivali, puna je tvrdog repanja izazovnih stihova i raskošne samohvale, pa ne bi bilo čudo da Cardi uskoro ponovo osvoji vrhove ljestvica.

Sjajni beat koji obiluje klavirskim dionicama i pumpajućim 808-icama budi ugođaj Memphisa, a kako pri puštanju na streaming servise u popisu suradnika nije bio naveden nikoji producent, sumnjalo se na to da iza stvari stoji neki od gradskih velikana koji nije htio otkriti svoje sudjelovanje. No svi smo bili u krivu – Twitter je ubrzo pokazao kako je traku producirao 25-godišnji srpski producent Yung Dza, a koprodukciju potpisuju DJ SwanQo i Sean Island. 

Naravno, nije baš svakidašnja pojava da autor s ovih prostora – ili od bilo gdje drugdje izvan SAD-a – uskoči u suradnju s jednom od najvećih rap zvijezda na svijetu pa je Complex sa srpskim producentom napravio intervju kako bi ga približio publici te kako bi razjasnio misterij kako je Cardi pokupila beat za “Up”.

Sve je krenulo tako što je Quavo iz Migosa već bio iskoristio jedan njegov beat koji je našao na YouTubeu pa ga je putem Instagrama kontaktirao i pitao da mu napravi 20 sličnih beatova. Jedan od njih na kraju je našao put do Cardi, nakon što je Yung Dza radeći beatove za Quava skužio da bi savršeno legao najpopularnijoj reperici na svijetu. “Cijele sam godine pokušavao poslati beat Cardi. Poslao sam to predstavnicima njezine izdavačke kuće. I onda su mi samo javili: ‘Cardi je snimala na tvoj beat'”, ispričao je Srbin.

Kao da vijesti nisu bile dobre same po sebi, sve se to zbivalo dan nakon autorova rođendana, pa će taj poklon zaista biti teško nadmašiti u budućnosti, iako Dza još nije uspio komunicirati direktno s Cardi. “Isprva nisam znao sviđa li mi se traka. Bio sam pod velikim pritiskom pa sam kad sam čuo pjesmu pomislio da je dobra, ali da nisam potpuno siguran. No onda sam odspavao dva sata i pjesmu potom pustio još valjda tisuću puta i zaključio: Ovo je najbolja traka ikad! Flow joj je perfektan”, kaže Dza.

U to se možete i sami uvjeriti u nastavku, a mi komšiji upućujemo iskrene čestitke uz nadu da će ovakvih kolaboracija biti još mnogo.