Kako je koronavirus utjecao na scenu gledamo u filmu “Distant Dancefloors”

Pioneer DJ istražio odgovore na sva pitanja koja je u pogledu elektroničke muzike postavila svjetska koronakriza

Tvrtka DJ opreme Pioneer DJ lani je na svom YouTube kanalu objavila polusatni dokumentarac “Distant Dancefloors”, koji već i svojim naslovom o udaljenim plesnim podijima daje naslutiti kako se bavi događajima koji negativno utječu na elektroniku, plesnu scenu i noćne klubove. Nije teško pogoditi o kojim se točno događajima radi – naravno, riječ je o svjetskoj koronakrizi i njezinom utjecaju na elektroničku muziku.

Film nudi sveobuhvatan pogled na ekonomske, psihološke i društvene reperkusije koje je covid-19 ostavio na klupskoj kulturi, a svoje viđenje prvih pola godine koronakrize dali su i Blond:ish, Eats Everything, Honey Dijon, Luciano i Rebuke, kao i industrijski insajderi, menadžeri, diskografi i fanovi.

“Preko noći, muzika je morala stati, klubovi su bili prisiljeni na zatvaranje, festivali i koncerti su otkazani, a tisuće života su se našle u opasnosti”, najavili su iz Pioneer DJ-a u izjavi dodavši kako njihov film istražuje odgovore na sva moguća pitanja koja su se pojavila u prilično neočekivanim okolnostima: Hoće li streamanje postati nova norma? Je li ovo šansa da se industrija popravi? Kako su udar podnijeli oni čija egzistencija ovisi o industriji? Mogu li plesni podiji egzistirati u doba društvene distance?

Odgovore potražite u filmu “Distant Dancefloors”.