Mladi Riječani partijaju u centru grada bez obzira na epidemiološke mjere

Bronski i Marcel su se pobrinuli dovući pult, opremu i zvučnike te zasvirati masi koja je ovako mogla partijati komunalno, za razliku od prošle subote

Buđenje proljeća i svijest da je prošla već godina dana otkako se zloglasni koronavirus pojavio i u nas svakako utječu na discipline pridržavanja epidemioloških mjera, koje se ionako na mnogima nelogične načine mijenjaju svakih nekoliko tjedana. Iako bismo još uvijek svi skupa trebali paziti barem da se ne družimo na masovnim okupljanjima, pogotovo mladi pripadnici našeg društva to sve češće zanemaruju i pokušavaju svoju mladost uživati što bezbrižnije.

Tako su se i protekle subote, 27. veljače, na riječkom Kontu okupile gomile mladih kojima za zabavu nije trebalo ništa osim nešto cuge za van i nepokolebljivog duha. Zahvaljujući ekipama Liminal i Deep’n’Delicious, a nakon što su subotu prije okupljeni muziku slušali tako da su svi puštali svoje, s različitih uređaja, ovaj su se put Bronski i Marcel (aka Broncel) pobrinuli dovući pult, opremu i zvučnike te zasvirati masi koja je ovako mogla partijati komunalno, prenosi riječki blog Raveologija.

Iako su okupljeni pazili da se eventualno ne pojavi policija koja bi spriječila zabavu, policijski službenici nisu uočeni među ekipom, iako su sve skupa najvjerojatnije ipak nadzirali, s obzirom na to da je cijeli ovaj gerilski event bio najavljivan i na Facebooku, na profilu Auqurac, kako prenosi Riportal. No očito nisu uočili ništa vrijedno reakcije. Naravno, ako zažmirimo nad činjenicom kako širenje koronavirusa još ni izdaleka nismo stavili pod kontrolu i ovakva ga okupljanja mogu samo pospješiti.

Nešto slično bi mladima svakako rekao i legendarni Carl Cox, iako je nama ipak prilično teško osuti drvlje i kamenje na ikoga tko u ovakvim okolnostima traži malo opuštanja i zabave.

Foto: Dražen Gojković / Raveologija