Ja Rule prodao ulje na platnu festivala Fyre za 122 tisuće dolara kao NFT

Slika festivalskog loga krasila je urede zloglasnog festivala koji je pokazao kako se takvi eventi ne smiju organizirati

Pomalo zaboravljeni reper Ja Rule prije nekoliko je godina naslovnice medija ispunjavao debaklom festivala Fyre na Bahamima, u čijem je organizacijskom odboru bio, a sad je tu suludu priču nastavio potezom koji bi do prije još samo nekoliko mjeseci bio potpuno nezamisliv. 48-godišnji glazbenik prvo se sudski očistio od masivne tužbe, slijedom koje je njegov poslovni partner Billy McFarland završio na šest godina u zatvoru, a sada se izgleda rješava i svega što ga na taj nesretni pothvat može podsjećati.

View this post on Instagram

A post shared by JaRule (@jarule)

Naime, sliku loga festivala napravljenu tehnikom ulja na platnu prodao je za čak 122 tisuće dolara vrijednosti NFT-ja, očito skuživši da se može dobro zaraditi na tom novom kripto-trendu. Nije poznato tko je isprsio toliko imovine za sliku koja je prvo krasila urede festivala, a onda ju je Ja neko vrijeme držao u svojoj kući. S obzirom na sve što mu je Fyre priuštio, nije čudo da je više nikad ne želi vidjeti. “Zajebi tu sliku. Kada sam je prvotno napravio, bio sam pun energije, krenuo sam u novi biznis. Ali onda je postala simbol onog što se loš dogodilo”, objasnio je Forbesu.

Sumnjičavci bi možda upozorili kako simbol jednoga poslovnog debakla izazvanog surađivanjem s neprovjerenim likovima nije uputno pokušati egzorcirati u svijetu novih tehnologija koji – Ja Rule je sam priznao – baš i ne poznajete najbolje, ali nadamo se da se Ja neće naći u novim problemima.