Amsterdam Dance Event potvrdio održavanje 25. izdanja

S obzirom na okolnosti, nudi se i mogućnost online sudjelovanja u programima konferencije

Organizatori kultne festivalske konferencije Amsterdam Dance Event potvrdili su kako će se jubilarno 25. izdanje ipak održati ove godine, nakon što su lanjski planovi morali biti odgođeni zbog pandemije koronavirusa. Počeci širokog cijepljenja i dostupnost brzinskih testova na koronavirus diljem Nizozemske omogućit će najbolje zamislivo održavanje ADE-a od 13. do 18. listopada tekuće godine uz poštovanje svih epidemioloških pravila koja će pružiti zdravstvenu sigurnost.

Kao dio proslave nesvakidašnje obljetnice, organizatori ADE Pro Conference vraćaju u temeljnu bazu – Felix Meritis. Između 1999. i 2016. godine u toj se zgradi održalo čak 18 izdanja ADE-a, a kako se prostor radi renovacije bio na nekoliko godina zatvorio, sve je bilo preseljeno u DeLaMar Theater. Direktor ADE-a Meindert Kennis smatra da je upravo Felix Meritis uvelike zaslužan za rast konferencije u današnjeg industrijskog giganta, a sudirektor Jan-Willem van de Ven kaže kako povratak na voljenu lokaciju ovo izdanje čini “ekstraspecijalnim”.

Uz fizičku prisutnost, ADE ove godine zbog dobro poznatih uvjeta širi mogućnost sudjelovanja i na online platformu, sudjelovanje na kojoj je potpuno besplatno. ADE smatra kako je sada više nego ikad potrebno zajednički raditi na ponovnom buđenju svjetske scene pa sve profesionalce, ali i fanove, poziva da se organizatorima pridruže na tom putu. S početkom u travnju možete kreirati svoj profil i ovdje se pridružiti različitim diskusijama, predavanjima i sličnome, a nove vijesti najažurnije se apdejtaju ovdje.

Od starta 1996. godine ADE je narastao u vodeće svjetsko okupljanje elektroničke muzičke industrije, na koje dolaze izvođači, muzičari, akademici, govornici, fanovi i svi ostali. Od prvotnih 300 delegata i 30 DJ-eva na tri lokacije, ADE danas okuplja gotovo 400 tisuća posjetitelja koji na 1000 različitih evenata mogu poslušati 2500 izvođača i 600 govornika u preko 200 klubova.