Unatoč najavama, odgođen EDC Las Vegas

Državne vlasti traže da se prije ponovnog pokretanja masovnih okupljanja procijepi minimalno 60 posto stanovništva

Nesigurnosti oko još uvijek nestabilne epidemiološke situacije i njenih reperkusija na festivalsku scenu nastavljaju krojiti kalendar partijanerskih događanja, a posljednje vijesti iz tog kataloga stižu iz tabora kultnog festivala Electric Daisy Carnival, čije se ovogodišnje izdanje u Las Vegasu ipak odgađa sve do listopada, a održat će se od 22. do 24. tog mjeseca. Tako da prije nekoliko tjedana najavljen termin od 21. do 23. svibnja sigurno više nije u igri, u što su ionako s pravom sumnjali mnogi fanovi.

Pasquale Rotella, osnivač promotorske kompanije Insomniac, koja stoji iza EDC-ja, u priopćenju je objasnio kako razlog za najnoviju promjenu leži u odluci državnih vlasti da se prije omogućavanja pokretanja masovnih okupljanja mora procijepiti barem 60 posto stanovnika. Naravno, taj broj još uvijek nije ni blizu dosezanja pa se svi slični događaji moraju još pomaknuti. Već kupljene ulaznice, naravno, vrijede i za nove termine, a onima koji novi datumi ne odgovaraju omogućen je potpuni povrat novca.

Nadamo se kako se ove godine neće ponoviti lanjski razvoj situacije, kada se prvotni svibanjski vikend festivals zbog bukteće epidemije koronavirusa isto tako bio prebacio na lanjski listopad, a onda i potpuno otkazao, odnosno odgodio na ovu godinu i njezin svibanj. Pa sad opet i listopad.