Moby priznao da se želio ubiti: Nikad nisam bio u većoj depresiji

Izvana je izgledao kao muzičar na vrhuncu slave i na vrhu svijeta, iznutra je bio u potpunom mraku

U novom intervjuu koji je ekskluzivno podijelio za britanski The Independent legendarni Moby je otkrio kako se prije dodjele MTV-jevih nagrada 2002. godine htio ubiti. U isječku koji najavljuje njegov novi dokumentarac “Moby Doc”, koji će biti objavljen paralelno s autorovim nadolazećim albumom “Reprise”, Moby se prisjetio kako je noć prije ceremonije došao u luksuzni hotel u Barceloni, u kojem su mu susjedi na katu bile zvijezde kao što su Bon Jovi, P. Diddy ili Madonna.

>Moby je doslovno jeo ecstasy za doručak

“Jako sam se napio. Sve je naizgled bilo perfektno. Sve što sam ikad želio mi je bilo dano, čak i više… Prodao sam 10 ili 20 milijuna ploča… I nikad nisam bio u većoj depresiji”, objašnjava Moby kako se osjećao te večeri. Dokumentarac o kojem je riječ upravo i sadrži brojne scene u kojima slavni elektroničar priča o svojim borbama s depresijom i ovisnošću, a na tržište stiže 28. svibnja.

Na novom album Mobyju će se pridružiti neočekivani gosti kao što su Umjetnički orkestar Budimpešte, Kris Kristofferson, Mark Lanegan, Gregory Porter ili Skylar Grey, a kao najava je izbačena nova verzija hita “Porcelain” na kojoj surađuje Jim James iz benda My Morning Jacket.