Pogledajte divnu kompilaciju opuštajućih kadrova Studija Ghibli

Kadrovi klasika kao što su "Howl's Moving Castle" ili "Kiki's Delivery Service" podloženi su tihim soundtrackom pjeva ptica, laganog vjetra i žuborenja vode

Iako su naznake optimizma i izlaska iz koronakrize sve prisutnije, cjelokupno svjetsko čovječanstvo još uvijek živi u zaista neočekivanom i nažalost često i tragičnom napadu koronavirusa na naš način života, sve druge svjetske probleme političkog, zdravstvenog i ratnog tipa da i ne spominjemo. Stoga nam svakako svima uvijek dobro dođe novi način pravog opuštanja, a jedan takav osigurao nam je HBO Max.

Kao američki dom uglednoga japanskoga animirano-filmskog Studija Ghibli, HBO Max je objavio 30-minutnu videokompilaciju najpoznatijih smirujućih scena iz naslova nastalih u produkciji spomenutog studija. Zapravo, riječ je o šestominutnoj sekvenci koja se vrti u loopu, a uključuje kadrove iz klasika kao što su “Howl’s Moving Castle”, “My Neighbor Totoro” ili “Kiki’s Delivery Service”. Svi ti pastoralni pasaži podloženi su tihim soundtrackom pjeva ptica i glasanja kukaca, laganog puhanja vjetra i žuborenja vode.

Vrijedi isprobati.