Službeno je, Eurosong je ipak popularniji od pornića

Većina zemalja je 22. svibnja zabilježila pad od 7 do 11 posto, a daleko najveći pad zabilježili su Malta i Island s po 30 posto

Dok se prije nekoliko tjedana odvijalo finale ovogodišnjeg Eurosonga, popularni Pornhub zabilježio je znatan pad broja korisnika u odnosu na uobičajene podatke Pornhub Insightsa, koji i inače bilježi i motri kako veliki društveni događaji utječu na gledanje online pornografije. Većina zemalja je tog 22. svibnja zabilježila pad od 7 do 11 posto, a daleko najniže brojke, odnosno najveći pad, zabilježili su Malta i Island s po 30 posto tijekom finala, ali to se može objasniti činjenicom kako su se izvođači iz tih zemalja ozbiljno borili za pobjedu.

Bizarno, Talijani nisu zabilježili pad u praćenju Pornhuba, iako je njihov bend Måneskin slovio kao jedan od najvećih favorita, što je na kraju i potvrdio pobjedom. Kao da su bili uvjereni u takav ishod, Talijani su za finalne večeri Eurosonga bili i čak 4 posto napaljeniji nego inače prije samog finala, a onda su se poslije proglašenja pobjednika u većem broju vratili Pornhubu. Eurosong, naravno, nije jedini društveni događaj koji na ovaj način ostavlja posljedice na korištenje Pornhuba – slični su rezultati zabilježeni i, primjerice, za vrijeme američkih izbora, a slično se događa i dok se igraju finala velikih nogometnih natjecanja.