Paul van Dyk remiksirao ultimativni klasik Ibize “Café Del Mar”

Dva stara suradnika, Energy 52 i Paul van Dyk, nakon trideset godina se ponovo povezuju

Njemački trance titan Paul van Dyk uskoro će, 23. srpnja, na tržište izbaciti čak dvije remiksirane obrade kultnog klasika “Café Del Mar”, jedne od ultimativnih traka partijanerskog iskustva Ibize. Skoro tri desetljeća nakon objavljivanja originala, na ljestvice će se ta traka vratiti u izdanju Paulove izdavačke kuće Superstition Records.

Riječ je o traci koju je 1993. Paul M, poznat i kao Kid Paul, objavio pod imenom Energy 52, što mu je bio trance projekt kojim se bavio sa strane. Ime trake, naravno, posveta je kultnoj lokaciji na Ibizi, kojoj se autor odužio i zvukom, koji je vibru Bijelog otoka uhvatio u potpunosti. Svakako se može reći kako je “Café Del Mar” ujedinila mnoga raznorodna elektronička plemena, a usudimo se reći kako ni remiksi Paula van Dyka neće imati problema napraviti isto.

Inače, u vremenima o kojima pričamo, dva su Paula – Van Dyk i M – stotine puta dijelile gramofone u klubovima diljem Europe, pogotovo u Njemačkoj i Berlinu, a sada su se na ovaj način ponovo povezali. “XOXO Remix” ima pumpajući bas i vesele perkusije i ponešto je vedrija varijanta, dok “SHINE Remix” naglašava šarm originala i zvuk vrele noći Ibize otprije trideset godina upakirava u besprijekornu modernu produkciju.