Amsterdam Dance Event će se održati i unatoč novim mjerama

Organizatorima poseban problem predstavlja odluka kako klubovi moraju biti zatvoreni od ponoć do 6 ujutro

Veliki konferencijski festival Amsterdam Dance Event održat će se kako je i planirano, od 13. do 17. listopada, unatoč friškim restrikcijama koje je nizozemska vlada uvela u pokušaju novog sprječavanja širenja covida-19, odnosno njegova najnovijeg vala. Ključna iz perspektive ADE-a bit će mjera kako klubovi i ugostiteljski objekti moraju biti zatvoreni od ponoć do 6 ujutro. Poseban problem to predstavlja zbog planiranog cjelonoćnog rejva koji je 15. listopada domaći ljubimac Reinier Zonneveld trebao izvesti u legendarnoj areni Ziggo Dome.

Iako je direktore Meinderta Kennisa i Jan-Willema van de Vena takva najava začudila, ne planiraju odustati od održavanja već tradicionalno najvećeg okupljanja cjelokupne elektroničke industrije i napravit će sve što je u njihovoj moći da se ADE održi što sigurnije i što bliže izvornim zamislima i programskim planovima.

Van de Ven je priznao kako je dio evenata morao biti otkazan, kao i da su neki od promotora i organizatora zabrinuti, ali smatra kako se ukupan dojam time neće nagrditi jer će održavanje Amsterdam Dance Eventa i u ovakvim uvjetima svijetu elektronike dati razloga za slavlje i optimizam. Cijeli program ADE-a, barem onaj koji važi trenutno, može se proučiti na službenom sajtu OVDJE.

Podsjetimo, kao dio proslave 25. obljetnice, organizatori ADE Pro Conference vraćaju u temeljnu bazu – Felix Meritis. Između 1999. i 2016. godine u toj se zgradi održalo čak 18 izdanja ADE-a, a kako se prostor radi renovacije bio na nekoliko godina zatvorio, sve je bilo preseljeno u DeLaMar Theater. Meindert Kennis smatra da je upravo Felix Meritis uvelike zaslužan za rast konferencije u današnjeg industrijskog giganta, a Jan-Willem van de Ven kaže kako povratak na voljenu lokaciju ovo izdanje čini “ekstraspecijalnim”.

Uz fizičku prisutnost, ADE ove godine zbog dobro poznatih uvjeta širi mogućnost sudjelovanja i na online platformu, sudjelovanje na kojoj je potpuno besplatno. ADE smatra kako je sada više nego ikad potrebno zajednički raditi na ponovnom buđenju svjetske scene pa sve profesionalce, ali i fanove, poziva da se organizatorima pridruže na tom putu. Ako ste se kojim slučajem prijavili za koju od konferencija koje su morale biti otkazane, organizatori će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku.

Od starta 1996. godine, ADE je narastao u vodeće svjetsko okupljanje elektroničke muzičke industrije, na koje dolaze izvođači, muzičari, akademici, govornici, fanovi i svi ostali. Od prvotnih 300 delegata i 30 DJ-eva na tri lokacije, ADE danas okuplja gotovo 400 tisuća posjetitelja koji na 1000 različitih evenata mogu poslušati 2500 izvođača i 600 govornika u preko 200 klubova. Snažno držimo fige da pandemija koronavirusa te briljantne brojeve ne smanji previše.