Uskoro bi se mogao početi snimati treći dio filma “Blade Runner”

Drugi "Blade Runner" čekao se čak 35 godina, treći bi mogao niti pet...

Dok su fanovi izvornog “Blade Runnera” desetljećima čekali na njegov nastavak, koji smo dobili tek 2017. godine, čini se da novo čekanje neće trajati toliko dugo. Naime, već nekoliko godina nakon filma “Blade Runner 2049”, kažu upućeni izvori sajta Giant Freakin Robot, svi ljubitelji ovoga kultnoga znanstveno-fantastičnog serijala dobit će i treći dio. Ime zasad nije poznato, a vjerojatno ni zadano, pa ćemo ga za naše potrebe zvati “Blade Runner 3”.

Iako su tržišni rezultati filma iz 2017. godine donekle razočarali producente i financijaše, te se činilo kako su šanse da se ikad pojavi treći “Blade Runner” zapravo nepostojeće, glasine kažu da se film ipak naveliko priprema. Nije jasno tko čini ekipu, pri čemu je ključno pitanje hoće li se Denis Villeneuve toliko friško nakon još jednog znanstveno-fantastičnog spektakla, “Dine”, ponovo vratiti žanru, te hoće li danas 79-godišnji Harrison Ford imati snage za još jedno repriziranje kultne role.

Ridley Scott, koji je prvi film režirao, a drugi producirao, nerijetko se izjašnjavao kako je siguran zašto drugi dio nije dosegao niti potrebnih 400 milijuna dolara na svjetskim blagajnama, a kamoli željenih 600, što bi značilo kako poznaje i recept da se to sljedeći put dogodi. Hoće li on opet zasjesti u redateljski stolac? Strpimo se pa ćemo, nadamo se što prije, biti i spašeni.

Jedino što je sigurno je da želja fanova za još jednom nesvakidašnjom filmskom pričom u univerzumu “Blade Runnera” itekako postoji.