50 Cent producirao seriju u kojoj glume Snoop Dogg i Eminem

"Black Mafia Family"

Nekada moguće i najpopularniji reper na svijetu, 50 Cent posljednjih je godina dovršio svoju transformaciju u uspješnoga medijskog mogula, a najnoviji dokaz tome je serija “Black Mafia Family”, koja se nedjeljama prikazuje na Starzu. Serija je temeljena na istinitoj kriminalnoj organizaciji koja je do početka ovog milenija stekla ugled jedne od najutjecajnijih kriminalnih obitelji u cijelom SAD-u.

Veza s hip-hopom leži i u tome što su njezini šefovi Demetrius i Terry Flenory dobar dio svoga ilegalno zarađenog novca oprali kroz svoju diskografsku etiketu, primarno namijenjenu reperskim izdanjima. A tko bi bolje mogao glumiti likove iz takvog svijeta nego – reperi? 50 Cent tako je kao producent među ostalima angažirao legende Snoopa Dogga i Eminema.

U svojoj prvoj dramskoj ulozi od nastupa u kultnom filmu “8 milja” Eminem glumi znakovito imenovanog White Boy Ricka, što je uloga koju je Fifty bio posebno odlučan dodijeliti svome prijatelju. “Kad se god nađem u situaciji da mi trebaju pomoć ili podrška, Eminem je prvi u redu da to i napravi”, rekao je 50 Cent.