Legendarni Avicii i njegov put do slave tema novog filma

Još uvijek neimenovani dokumentarni film pratit će karijeru Aviciija, ali i osobni život Tima Berglinga

Gotovo tri i pol godine nakon još uvijek neprežaljene smrti legendarnog Aviciija, ljudi koji se brinu o njegovoj ostavštini i njegova obitelj objavili su informacije kako će 2023. biti objavljen dokumentarni film o njegovom životu, radu i utjecaju. Još uvijek neimenovani naslov sadržavat će mnoge dosad neviđene scene i mnoštvo materijala iza scene, kao i razgovore s prijateljima, suradnicima i obitelji švedske legende, te i s njim samim.

>Carl Cox: Aviciijev megahit “Wake Me Up” bio je vapaj u pomoć

>Mentalni zamor je manji ako vam svira Avicii

Film redatelja Henrika Burmana u produkciji Björna Tjärnberga i Candamo Filma financijski i logistički potpomaže i švedska državna televizija, a redatelju ovo nije prvi put da se dohvatio muzičke teme jer iza sebe ima hvaljeni dokumentarac “Yung Lean: In My Head”. “Moj je cilj osigurati iskrenu i novu perspektivu na umjetnika Aviciija i život osobe Tima”, rekao je redatelj.

“Želim da ovo bude film koji će iznenaditi publiku i propitivati imidž najvećega švedskog izvođača novijih vremena, istovremeno rasvjetljujući koliko je njegova muzika značila tolikom broju ljudi”, dodatno je Burman pojasnio svoje namjere.