Najluđi lik iz kultnog filma “Trainspotting” dobiva svoju seriju

Riječ je o adaptaciji romana "The Blade Artist", koji je Irvine Welsh napisao 2016. godine

Televizijska adaptacija romana “The Blade Artist” kultnog autora Irvinea Welsha, svojevrsni nastavak odnosno spin-off slavnog “Trainspottinga”, u dogledno bi se vrijeme trebala pojaviti na malim ekranima, NME-ju je potvrdio glumac Robert Carlyle. Najpoznatiji po ulozi ludog Begbieja u originalnom “Trainspottingu” i nedavnom nastavku, Carlyle bi u novoj seriji igrao glavnu ulogu jer je njezin glavni lik upravo – Begbie!

>Irvine Welsh: Drago mi je da sam se brutalno drogirao

Iako još uvijek u ranoj fazi razvoja, čini se kako su za produkciju zagrizli ozbiljni igrači pa priča u kojoj se Begbie preimenuje u Jima Francisa i s obitelji preseli u Kaliforniju gdje živi mirnim životom zaista ima velike šanse da se realizira u seriju. Zasad se razgovara o šest jednosatnih epizoda koje će Begbieja pratiti od Los Angelesa do rodnog Edinburgha i natrag.

Inače, “The Blade Artist” je bila četvrta knjiga koju je Welsh napisao o likovima svog voljenog “Trainspottinga” – nakon originala tu su bili i nastavak “Porno”, zatim prequel “Skagboys”, a nakon nje je napisao i nastavak “Dead Man’s Trousers”.

A ako ste zaboravili zašto smo Begbieja u ovom tekstu bez krzmanja nazvali luđakom, prisjetite se 10 najboljih scena iz filma “Trainspotting”.