350 događanja na 140 lokacija, sve je spremno za Amsterdam Dance Event

Jubilarni 25. ADE ide ovog tjedna, od 13. do 17. listopada

Za nekoliko dana konačno ćemo doživjeti ono što lani nismo mogli zbog pandemije koronavirusa – od 13. do 17. listopada održat će se jubilarno 25. izdanje okupljanja industrije i festivalske konferencije Amsterdam Dance Event. Na više od 140 lokacija diljem prekrasnog Amsterdama održat će se preko 350 različitih evenata, u suradnji s brojnim klubovima i promotorima.

I ove se godine činilo kako se organizaciji ADE-a pod noge stalno zapliću klipovi i logistički problemi, ali organizatori su iznašli načine za prevladati svaku prepreku te će ovogodišnji ADE ponuditi bogat programa, kojeg će se većina, doduše, morati održavati danju zbog pravila nizozemske vlade o zatvaranju svih ugostiteljskih objekata između ponoć i 6 ujutro.

Među potvrđenim izvođačima nalaze se takva imena kao što su Animistic Beliefs, Armin van Buuren, Charlotte de Witte, Disclosure, Don Diablo, DJ Pierre, Elena Colombi, Hunee, Jeff Mills, Job Jobse, KI/KI, Luke Slater, Maya Jane Coles, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner, Sunnery James & Ryan Marciano ili Todd Terry, a pravi je specijalitet ADE Special live koncert koji će održati Weval i Metropole Orkest. Puni program pronađite OVDJE.

Iako se poslovna konferencija morala otkazati ADE će u četvrtak, sa startom u 17:30 po srednjoeuropskom vremenu, ipak održati posebno izdanje svojeg showa ADE in Conversation, koji će se besplatno prenositi online. ADE svesrdno poziva sve gledatelje, kako one uživo u publici tako i one koji će sve pratiti preko interneta da postavljaju pitanja zanimljivim govornicima među kojima se ističu Jon Vlassopolus (šef globalne muzike, Roblox) i Oana Ruxandra (šefica digitale, Warner Music Group), a uživo na stejdžu će im se pridružiti i Colin Benders i DJ Pierre, koji će demonstrirati kako je stvorio zvuk acid housea.