NOVA MUZIKA: Ben Böhmer, Giolì & Assia, KUSS, Simina Grigoriu, Ataurean

Nova porcija nove muzike

Novu muziku koju smo slušali i predstavili posljednjih dana potpisuju Ben Böhmer, Giolì & Assia, Simina Grigoriu, KUSS i Ataurean.

Ben Böhmer “Begin Again”
Album “Begin Again” Ben Böhmer je napisao u devet mjeseci kada su on i njegova zaručnica bili razdvojeni na suprotnim stranama svijeta zbog pandemije koronavirusa. Gordi, lau.ra, PBSR i JONAH surađivali su s berlinskim muzičarem na četiri od 11 traka. Album je izašao 24. rujna za Anjunabeats.

Giolì & Assia – How Many Lies
Talijanske muzičarke Giolì & Assia, koje svoju popularnost između ostalog duguju svojim fantastičnim setovima na prekrasnim lokacijama diljem Italije, objavile su videospot za svoj novi singl “How Many Lies”.

Simina Grigoriu “Mission District”
Nakon uspješnog remiks albuma “Techno Monkey” i izdanja za etikete kao što su Octopus Recordings, ELEVATE ili njezina Kuukou Records, njemačka muzičarka Simina Grigoriu vraća se na OFF Recordings s techno izdanjem “Mission District”.

KUSS – Anxiety
Mladi pariški DJ i producent KUSS izbacio je techno EP “Wires”, za koji su remikse potpisali Moteka i VSK, za Skryptöm Records, etiketu koju vodi Electric Rescue. Klubikon je premijerno predstavio prvu traku “Anxiety”.

Ataurean – Idiom
Talentirani škotski producent Ataurean objavio je svoje debi izdanje, EP “New Terrain” za Alumni Records Glasgow. Klubikon je premijerno predstavio prvu traku “Idiom”.

Ako ste propustili, prošlom prilikom smo slušali i predstavili muziku koju potpisuju DJ Snake, Malaa, Boyz Noize, Tiësto, Gino i DEAS.