Novi muzej elektroničke muzike Our House otvara u Amsterdamu

Stvaranju muzeja su doprijenijeli velikani kao što su Carl Cox, Charlotte de Witte, Armin van Buuren ili Frankie Knuckles

Ovaj se mjesec, točnije u petak 29. listopada, u Amsterdamu otvara potpuno novi muzej elektroničke muzike, koji će kroz šest izložbenih prostora i preko 15 instalacija pokušati predstaviti povijest i razvoj elektroničke muzike kao žanra i životnog stila. Smješten u samom srcu grada, u Amstelstraatu, Our House se zapravo nalazi na istoj lokaciji kao nekadašnji house klub iT, jedan od prvih klubova dance muzike u gradu.

Svaka od u njemu postavljenih izložbi dokumentirat će razvoj plesne muzike vodeći posjetitelje kroz sistem instalacija osmišljen tako da im pobudi i povrati osjećaje ranog uzbuđenja pojavljivanja elektronike. Suosnivač muzeja Jeroen Jansen objašnjava kako je njegov tim posljednje dvije godine naporno radio s više od 150 izvođača, promotora, kreativaca, producenata, kustosa, DJ-a i ostalih kako bi sve pripremili besprijekorno.

Gosti će moći i eksperimentirati korištenjem različitih ritam-mašina, a uz fotogalerije i dokumentarce naći će se i prijedlozi i predviđanja u kojim će se smjerovima elektronika kretati u budućnosti. Finalni dio muzeja izložba je nazvana The Culture Ride koja nudi 4D iskustvo, a u čijem su stvaranju doprijenijeli velikani kao što su Carl Cox, Charlotte de Witte, Armin van Buuren ili Frankie Knuckles.

Sve o Našoj kući doznajte OVDJE.

Ovog mjeseca najavljeno je i otvaranje prvog europskog muzeja elektroničke muzike MOMEM.