Čovjek na sudu dobio više od 5 milijuna dolara jer ga je restoran “previše napio”

Vlasnik restorana nije smatrao potrebnim pojaviti se na sudu pa je osuđen i za nebrigu

Jedan je Teksašanin na sudu uspio dokazati gotovo nemoguće – a to je da je za njegovo pijanstvo i nekoliko negativnih posljedica kriv bar u kojem je te večeri pio, a ne on sam. Krajem srpnja sud u Houstonu donio je presudu kojom Daniel Rawls na ime odštete treba dobiti čak pet i pol milijuna dolara od restorana i bara La Fogata Mexican Grill u Andrewsu zato što mu je po izlasku iz toga ugostiteljskog objekta servirani alkohol uzrokovao probleme.

Naime, krajem svibnja 2019. godine na izlasku se zakačio s još jednim pijanim gostom, a nakon što je pao i udario glavom – zbog, citiramo, “neravnog parkirališta” – restoran ga je, tvrdi njegova odvjetnica Lane Haygood, zanemario. Zanimljivo je to kako je Rawls dosad ve dvaput završio u pritvoru zbog javnog pijanstva, no ovaj je put naletio na šankera koji nije bio educiran prepoznati osobu koja je, kako se kaže, pretjerala pa treba stati.

Vlasnik spomenutog restorana nije smatrao shodnim pojaviti se na sudu za potrebe ove, ruku na srce, činilo se smiješne rasprave, što mu se na kraju obilo o glavu jer je osuđen i za nebrigu, opasnosti na objektu i štete prouzrokovane pretpostavljivim posljedicama. Sve skupa, mora platiti navedenih 5,5 milijuna dolara, što bi vjerojatno bio izbjegao samo da se pojavio na sudu i pridonio rasvjetljavanju istine.