Poslušajte kako Nirvana zvuči u house i techno izdanju

"Ako ste seksist, rasist, homofob ili naprosto šupak, nemojte kupiti naš CD", poručio je Kurt Cobain

Ako ste ikada pokušali zamisliti kako bi muzika legendarnog alternativnog rock benda Nirvana zvučala u plesnoj ili elektroničkoj varijanti, upravo ste došli na svoje – producenti Jonathan Hay, Cain McKnight i 41X izbacili su zajednički album “Nirvana Reimagined As House & Techno”, na kojem su napravili baš to.

Album nije samo originalna posveta muzici koju je iza sebe ostavio neprežaljeni Kurt Cobain nego i podsjetnik na njegovu veliku, važnu i pohvalnu društvenu i kulturnu ulogu. Inspiracija za album stigla je iz ideje navedenih producenata da naglase Kurtovu otvorenu i bezbroj puta iskazanu podršku LGBTQ+ zajednici, i to preko elektroničke muzike, koja u queer kulturi ipak ima izraženije mjesto od Nirvaninoga originalnog grunge-rocka.

“Ako ste seksist, rasist, homofob ili naprosto šupak, nemojte kupiti CD”, poznata je poruka koju je Cobain uključio u tekst na omotu kultnog albuma “In Utero”, što Hay naglašava kao vrlo nedvosmislen i izravan primjer potpore seksualnim i drugim manjinama, u vrijeme kada nešto takvo još uvijek nije bilo prihvatljivo mainstream ponašanje.

Na albumu se nalazi po jedna traka, odnosno obrada ili remiks, za svaku godinu Kurtova prekratkog života, a sav prihod koji ovaj album s 27 pjesama ostvari bit će doniran različitim humanitarnim organizacijama, među kojima su i GLAAD i MusiCares.