Najsnažnije ecstasy tablete na svijetu pronađene u Manchesteru

Ecstasy tablete Blue Punisher teške su zapanjujućih 477 mg i barem su tri puta snažnije od uobičajene doze

Najsnažnije tablete ecstasyja ikad zabilježene u cijelome Ujedinjenom Kraljevstvu pronađene su u cirkulaciji u zasad neimenovanome mančesterskome noćnom klubu, izvještava Vice. Pilula Blue Punisher, oblika uobičajenog za cijelu državu, izmjerena je na težinu od zapanjujućih 477 mg, što je barem tri, ako ne i četiri puta više nego kod uobičajenih komada.

Laboratorij za analizu droga na Manchester Metropolitan Universityju testirao je pilule nakon što su pronađene i zaključio kako u Velikoj Britaniji nikad prije nisu pronađeni toliko snažni primjerci. Naravno, među partijanere sjevera Engleske uvukao se strah, a direktorica organizacije za sigurnost korištenja droga The Loop Fiona Measham je izjavila kako su te pilule među najsnažnijima na svijetu.

Ona pretpostavlja kako postoji velika mogućnost da je sve rezultat samo pogreške nekog novajlije u proizvodnom lancu, a sumnja u to da je riječ o namjeri narkoindustrije da ponudi jače droge. Prosječna doza MDMA-a za odrasle kreće se u intervalu od 150 do 200 mg.

U posljednje je vrijeme Englesku zapljusnuo val problema sa snagom i sadržajem tableta ecstasyja pa su tako Manchesterom prije nekoliko mjeseci kružile identične pilule sasvim različitog sadržaja, a u istome su gradu pilule Louis Vuitton vjerojatno izazvale i smrtni slučaj.

Treba li vam savjet kako smanjiti štetan utjecaj ecstasyja, pronađite ga OVDJE.