Berlinski klubovi se udružili protiv smrtonosne party droge GHB

Nakon nesretne smrti 25-godišnje partijanerice, scena je ustala protiv potencijalno fatalne droge za partijanje

Berlinski klub Suicide pokrenuo je kampanju o podizanju svijesti o svim opasnostima koje donosi droga GHB. Pokret Club Culture Against GHB lansiran je nakon što je jedna 25-godišnjakinja u kolovozu umrla nedugo nakon posjeta Suicideu, pod sumnjom na to da joj je GHB bio podmetnut. Klubu iz kvarta Friedrichshain pridružili su se i, među ostalima, The Clubmap, Zug Der Liebe i Heiko Jansen.

“Mi, berlinski klubovi, barovi, kolektivi i organizatori oštro se protivimo uzimanju G-ja u našim klubovima i na našim eventima. Uživajte u muzici, ljudima i atmosferi, ali molimo vas – izbacite G iz svega. Budite svjesni rizika, brinite se jedni o drugima i recite ‘ne’ G-ju. Ne nudite ga drugima. Potražite pomoć ako osjetite da razvijate ovisnost”, stoji u priopćenju berlinskog Clubcommissiona u kojem se upozorava kako je prilično teško kontrolirati veličinu doza GHB-a u rekreativnoj uporabi, a svako je povećanje, pa i najmanje, potencijalno fatalno.

Sve informacije o ovom pokretu možete pronaći na službenom sajtu Club Culture Against GHB. Više informacija o ovoj jeftinoj drogi koja nosi veliki rizik pronađite OVDJE, a možete pogledati i kratki film o usponu te smrtonosne partijanerske droge.