Najbolji i najluđi DJ za kojeg nikad niste čuli: Na drogu sam potrošio milijun funti

Henganje s Kate Moss, partijanje s Dianom Ross, nastupi za Madonnu i Princea, pokretanje acid housea...

U svojoj videoediciji Originals, Mixmag je među ostalima predstavio i pravu underground legendu Fat Tonyja, kojega se nerijetko naziva najboljim i najluđim DJ-em za kojeg nikad niste čuli, što je istina samo za one koji nikad nisu imali sreću završiti na nekom rejvu na kojem bi satima pozitivno izluđivao rasplesane partijanere. Aktivan još od osamdesetih, Tony se u vrijeme eksplozije acid housea pozicionirao kao jedan od centralnih igrača scene na kojoj je cijeli pokret bio temeljen.

DJ-irajući na istim lajnapima s majstorima kao što su Danny Rampling, Andrew Weatherall ili Sasha, Tony je počeo hengati i sa zvijezdama poput Kate Moss, a nije se zaustavio samo na Londonu nego je svoj utjecaj širio i preko bare, u New Yorku partijajući s Dianom Ross u Paradise Garageu. Iako je najviše motiva nalazio u undergroundu, ipak su prigrlili i slavni pa je ulogu turnejskog DJ-a upražnjavao i za titane kao što su Madonna, Michael Jackson ili Prince.

Nije teško zamisliti kako takav renesansni elektronički čovjek ima brdo sjajnih priča za podijeliti s publikom, no procjena da je na drogu u životu spiskao skoro okruglih milijun funti ipak odnosi krunu. Fat Tonyja upoznajte u dvadesetominutnom dokumentarcu Mixmaga.