Beavis gubi vid, a Butt-Head ćelavi, ali vraćaju se jači nego ikad

Mike Judge podijelio je skice ostarjelih gunđala ususret novim dogodovštinama

Baš poput pripadnika generacije X, koji su u njihovim doskočicama i dogodovštinama u zlatnim danima devedesetih najviše uživali, legendarni slackeri Beavis i Butt-Head počeli su pokazivati znakove starenja, barem sudeći prema skicama koje je podijelio njihov autor Mike Judge. On je to napravio prije revivala omiljenog crtića koji ove godine slijedi na kanalu Paramount+ u obliku još uvijek neimenovanog filma, drugog za dvojicu junaka nakon “Beavis and Butt-Head Do America” iz 1996. godine.

Za vrijeme originalnih sedam sezona koje su se na MTV-ju prikazivale od 1993. do 1997. godine, dvojica gunđala su bili tinejdžeri pa je osnovna matematika dovoljna da izračunamo kako bi danas bili u svojim četrdesetim godinama. Kako naznačuju Judgeovi crteži, desetljeća pušenja ostavila su traga na proćelavom Butt-Headu i olinjalom Beavisu kojemu su nužne naočale za čitanje.

Ovaj novi izgled Beavisa i Butt-Heada itekako se uklapa u prijašnje najave o novim epizodama koje će se prikazivati na Comedy Centralu, a koje bi trebale obrađivati teme s kojima se mogu identificirati i stari fanovi iz generacije X, kao i pripadnici aktualne generacije Z, u čiji se svijet Beavis i Butt-Head vraćaju. Dakle, uživati bi trebali i nekadašnji slackeri i njihovi klinci. Mike Judge oklijeva objaviti još informacija i tvrdi kako finalni datum još nije zadan jer Beavis i Butt-Head “trebaju vremena da se vrate u formu”.