Lik ušao u dućan i ukrao gitaru od 6500 dolara. Kako? Strpao je u hlače

Prema policijskim izvještajima, počinitelj je nosio "ekstremno široke baggy hlače"

Pred sam kraj prošle godine, u Richmond Hillu pokraj kanadskog Toronta došlo je do izrazito neobične krađe vrijedne gitare Gibson Custom Shop 60th Anniversary ’59 Les Paul Standard. Čovjek je gitaru vrijednu oko 6500 dolara ukrao tako što ju je u dućanu strpao u svoje hlače, a ako ste se zapitali kako je to moguće uopće – mi, naravno, jesmo – odgovor leži u tome da je, prema policijskom izvješću, nosio “ekstremno široke baggy hlače”.

Sve se to može vidjeti i na tek sad objavljenim snimkama nadzorne kamere: Čovjek sjedi na stolcu, vrat gitare gurne kroz jednu nogavicu, a tijelo gitare prekrije gornjim dijelom trenirke. Nakon toga počinje svirati i isprobavati drugu gitaru, valjda da bi izgledao manje sumnjiv. Opisan je kao muškarac u dvadesetim ili tridesetim godinama života, a uz legendarne hlače nosio je i crni kaput i šiltericu Toronto Maple Leafsa. Po izlasku iz šopa uskočio je u automobil koji je vozio čovjek s crnom zaštitnom maskom, naočalama i crnom hudicom.

Unatoč naporima policije, počinitelj još uvijek nije uhićen, a iako ne podupiremo kriminal, ovakvoj se domišljatosti ne možemo barem malo ne diviti.