Spotify izgubio dvije milijarde dolara vrijednosti u jednom tjednu

Mnogi muzičari bojkotiraju Spotify zbog krivih informacija o covidu-19

Tržišna vrijednost streaming giganta Spotify strmoglavila se za 2,1 milijardu dolara u samo jednom tjednu usred kontroverzi oko platforminog podupiranja spornog podcastera Joea Rogana. Naime, kanadske kantautorske legende Joni Mitchell i Neil Young povukle su svoje pjesme sa Spotifya u znak protesta protiv Roganovog podcasta u kojem se vrlo često iznose neprovjerene informacije i netočni podaci oko cijepljenja protiv koronavirusa i oko pandemije covida-19.

Iz Spotifya su se oglasili da će uskoro početi upozoravati na svako spominjanje covida-19 u podcastima na platformi, a izvršni direktor Daniel Ek u priopćenju je pojasnio kako će svaki sadržaj tog tipa biti povezan s bazom znanstveno ovjerenih podataka o covidu, kako bi se korisnici iz prve ruke mogli informirati o saznanjima znanstvenika i medicinskih autoriteta diljem svijeta.

Joe Rogan, čiji je podcast jedan od daleko najpopularnijih na platformi i doseže milijune slušatelja, u desetominutnom se videu na Instagramu obratio javnosti i pokušao objasniti cijelu zbrku. Naglasio je kako u svojem showu želi razgovarati s ljudima koji imaju drugačija mišljenja, a ne samo jednu perspektivu, ali i najavio kako će nešto kontroverznija stajališta pokušati u budućnosti balansirati s drugim viđenjima.