Mike Posner otkrio zašto je uzeo pilulu na Ibizi

Plesna himna ima pozadinu koja je mračnija nego što biste očekivali

Mike Posner je u intervjuu za Impaulsive Podcast otkrio pravo značenje iza svojeg velikog hita “I Took A Pill In Ibiza” i pokazalo se da traka uopće nije onoliko pozitivna koliko bi se dalo pomisliti na prvu.

Ispričao je kako je dugo nakon uspjeha debitantskog singla “Cooler Than Me” osjećao kako njegov rad ne nailazi na pažnju koju bi on želio, a kroz to vrijeme dvojbi i sumnji uvelike ga je podupirao preminuli velikan Avicii. On ga je čak bio i poslao da mu pomogne na albumu koji je tada radio pa se Posner zaputio na Ibizu kako bi Aviciija gledao na nastupu.

No gledajući ljude koji se jako zabavljaju, Mike se osjećao potpuno sam i pomalo je zavidio Aviciiju na stejdžu. Žudio je za tim da ga netko, bilo tko, prepozna, kako bi osjećao dobro, kada mu je prišla nekolicina muškaraca i učinila upravo to! Uz to su mu ponudili pilulu, za koju je Mike vjerovao da je MDMA, ali nakon koje se sutra ujutro osjećao “kao u paklu”. “Tako da je to pjesma o tome mraku i dnu mog života”, zaključio je.

Srećom, Mike tvrdi da se može udaljiti i shvaća zašto mnogi slušatelji uživaju uz zvukove njegove tuge – na kraju krajeva, upravo mu je uglazbljivanje te depresije donijelo veliku slavu, a i pare. “Kao izvođači, pokušavamo od naše patnje, boli i negative napraviti nešto prekrasno”, objasnio je Mike.