Opskurna reperica uhićena zbog ukradene preko 4 milijarde dolara u bitcoinima

Vrijednost ukradenih je bitcoina 2016. u vrijeme krađe iznosila 71 milijun dolara

Američko ministarstvo pravosuđa zaplijenilo je više od 3,6 milijardi dolara u bitcoinima od bračnog para Ilya Lichtenstein i Heather Morgan, koja je poznata i kao zajebantska reperica Razzlekhan. Prema New York Timesu, Lichtenstein sebe naziva tehnološkim poduzetnikom, dok Heather za sebe na LinkedInu navodi da je serijska poduzetnica, kao i reperica komičarka. Optuženi su za pranje novca u kriptovalutama koje su hakeri 2016. godine ukrali iz internetske mjenjačnice Bitfinex sa sjedištem u Hong Kongu.

Sudski dokumenti navode kako je haker koji je probio Bitfinexov sistem pokrenuo 2000 transakcija kojima je 119.754 ukradenih bitcoina prebacio u digitalni novčanik koji kontrolira Lichtenstein, ali se ne navodi je li bračni par bio uključen u samo hakiranje koje je dovelo do krađe. No zna se kako su u periodu naovamo od ukradenih bitcoina kupovali zlato, NFT-ove i darovne kartice Walmarta. Važno je spomenuti da je vrijednost ukradenih bitcoina u vrijeme krađe, dakle 2016., iznosila 71 milijun dolara, dok se sada kreće i do 4,5 milijardi, iako to varira svakodnevno, ovisno o kretanju tržišta.

>Steve Aoki tvrdi da je više zaradio od NFT-a nego od 10 godina muzike

A ako želite doznati kako to i što repa Heather Morgan, pogledajte video iz 2019. za “Versace Bedouin”, u kojem se naziva “jebenim krokodilom s Wall Streeta”.