Apple napokon izbacio emoji disko kugle

Mnogi se korisnici već unaprijed ispričavaju na tome što će novi emotikon neprestano koristiti

Dok se posljednjih dana novi operativni sustav Apple iOS 15.4 pojavljuje kao apdejt na korisničkim pametnim telefonima, pravi ukras te vijesti vezan je za uvijek rastuću ponudu šarenih emotikona. U zabavni katalog konačno je uključena i naša najdraža – disko kugla! Srebrna nacrtana kugla već je zarobila srca mnogih korisnika diljem svijeta, a stiže sa širokom ponudom novih značajki u apdejtu na tržište puštenom početkom tjedna, u ponedjeljak 14. ožujka.

Novih je emotikona u njemu čak 37, među kojima uz disko kuglu valja izdvojiti i lice koje se topi, gnijezdo, štake, cvijet lotosa i dodatne varijante boje kože, koje će se moći kombinirati čak i u jednom jedinom emotikonu. Tako će se npr. rukovanje moći složiti kao zagrljaj ljudi različite boje kože. No nas svakako ipak najviše zanima legendarna kugla kojom se diči svaki disko koji drži do sebe, a koju je Apple davao naslutiti još na ljeto prošle godine.

Na društvenim je mrežama zavladalo pravo oduševljenje, a mnogi se korisnici već sad unaprijed ispričavaju na čestoći kojom će upotrebljavati ovaj novi emotikon koji će sigurno postati turbopopularan. Prisjetimo se, 2019. je Glitterbox Ibiza pokrenuo peticiju za kreiranje emotikona disko kugle, koja je sakupila oko 10 tisuća potpisa. Misija se ovih dana privela kraju.