Najavljeno produljenje radnog vremena za noćne klubove

"Uvijek smo pazili na balans između gospodarstva, socijalnog života i epidemioloških mjera"

I ovlaš pogled oko nas dovoljan je za zaključiti kako se mnoge mjere donesenu svrhu borbe protiv širenja koronavirusa više baš i strogo ne poštuju, a ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak potvrdio je kako će uskoro i službeno doći do znatnog popuštanja velikog broja mjera. U razgovoru za Dnevnik Nove TV Capak je iznio detalje o smjeru u kojem će Hrvatska uskoro krenuti po pitanju mjera.

“Uvijek smo pazili na balans između gospodarstva, socijalnog života i epidemioloških mjera koje dopuštaju da se epidemija drži koliko toliko pod kontrolom. Ostalo je svega tih nekoliko mjera. Ono što možemo je povećati broj ljudi na okupljanjima. To je do sada bilo 50 (u zatvorenom prostoru) ili 100 (u otvorenom prostoru), sad ćemo to povećati na 100 ili 200, a s covid-potvrdama će broj biti neograničen, ali se svi trebaju držati epidemioloških mjera”, rekao je Capak.

Ugostiteljski objekti trenutno smiju raditi samo do ponoć, ali promjene bi mogle biti uvedene i u tom sektoru, naglašava Capak: “Razmišljamo o tome da produžimo to vrijeme jer to omogućava noćnim klubovima, automat-klubovima i tako dalje dulje radno vrijeme. To će biti vjerojatno za dva sata. O tome se također razgovara i odluka će se donijeti uskoro.”

Među ostalim mjerama valja izdvojiti popuštanje strogoće po pitanju posjeta sportskih i kulturnih priredbi, a maske ostaju kao mjera na svim zatvorenim prostorima i na otvorenom gdje se ne može držati razmak.