Blaženi remiks legendarne trake “Insomnia” će vas uspavati za 27 minuta

82 posto odraslih pati od nekog oblika nesanice

Jedan od najvećih klasika ne samo elektronike nego i cjelokupne muzičke scene devedesetih godina, legendarna “Insomnia” grupe Faithless, upravo je remiksirana u nešto što bismo mogli nazvati njezinim negativom. Naime, traka koja je slavila nesanicu upravo je prerađena u 27-minutnu ambijentalnu kompoziciju kojoj je primarni cilj uljuljkati slušatelja u san.

Riječ je o projektu suradnje Sister Bliss s luksuznim brendom kanabinoida OTO kojima se pridružio znanstvenik koji istražuje snove James Wilson. Originalni tempo trake usporen je na 100 bpm – što je optimalni tempo za snove – a traka je produljena na 27 minuta jer toliko prosječno vremena treba Britancima, među kojima čak 82 posto odraslih pati od nekog oblika nesanice, da utonu u san. Nova verzija uključuje i zvukove violine, a dio teksta je promijenjen u “you can get some sleep”.

>VIDEO: Faithless otkrili kako je nastala legendarna “Insomnia”

Za najbolji učinak iz OTO-a savjetuju da jednu dozu njihova proizvoda Sleep Drops pod jezikom zadržite 30 sekundi i tada se prepustite novoj, spavajućoj “Insomniji”.