Mike Tyson izbacio gumene bombone od marihuane u obliku odgriženog uha

Novi proizvod Mike Bites daje i lekciju iz povijesti

Čini se kako je legendarni Mike Tyson upravo na tržište izbacio novi proizvod od marihuane, što bi i samo po sebi bilo dostatno zanimljivo, no level se podiže izgledom gumenih bombona koji su dizajnirani kao odgrizeno uho još jedne boksačke legende – Evandera Holyfielda. Naravno, asocijacija je jasna svakome tko je devedesetih godina prošlog stoljeća pratio svijet boksa i posebno rivalstvo spomenute dvojice.

Naime, na jednom od njihovih međusobnih mečeva, onome za naslov svjetskog prvaka 1997. godine nakon što je Tyson nekoliko godina bio proveo u zatvoru, Mike se suočen s vjerojatnim porazom odlučio na dotad, a i otad, nezabilježen borilački potez – odgrizao je komadić Holyfieldova uha! Holyfield je, logično, bio proglašen pobjednikom borbe koja je bila prva u kategoriji u 50 godini koja je završila diskvalifikacijom, a Tysonu je oduzeta – kasnije i vraćena – boksačka licenca.

Više od dva desetljeća poslije, Tyson je i marihuanski poduzetnik iza brenda Tyson 2.0, a kako ne bi bilo nikakve dvojbe kako su ovi gumeni bomboni inspirirani upravo opisanim incidentom on ih je i nazvao Mike Bites (Mikeovi ugrizi / Mike grize). Problem je samo što službeni sajt brenda još uvijek nije dao konkretne detalje proizvoda čiju je grassroots kampanju očito pokrenuo, pa ne znamo imaju li zaista marihuane u sebi, ali nije teško zbrojiti dva i dva.

A s obzirom na to da su Tyson i Holyfield odavno izgladili sve nesuglasice, bio bi red da određeni postotak zarade ode i čovjeku čiji je gubitak uha inspirirao cijelu priču.