Grimes priznala da je hakirala i ucjenjivala muzički blog

Može li joj ovo priznanje na vrat natrpati neželjene legalne konzekvence?

Art-pop čudakinja Grimes u nedavnom je intervjuu za Vanity Fair priznala kako je prije desetak godina hakirala popularni indie blog Hipster Runoff, kontroverzni sajt iza kojeg je stajao anonimni osnivač u blogosferi poznat kao Carles. 2012. je blog na kratko vrijeme bio uklonjen s mreže i u to se vrijeme nije znalo tko je za to bio kriv ili zaslužan.

Tada su bili izbrisani i svi sajtovi back-upovi, a server je naprosto kolabirao, što je dalo naslutiti da je netko u lošoj vjeri došao do pristupa s namjerom organiziranog napada. Cijelo desetljeće naknadno, Grimes je sada preuzela punu odgovornost za taj incident, objasnivši motivaciju iza tog poteza time što je blog bio objavio fotografiju njenog poljupca i ponižavajuću priču.

>Grimes želi kolonizirati Mars i osnovati lezbijsku svemirsku komunu

Ponosno je priznala i da je ucijenila blog da skine spornu fotku, u suradnji s neimenovanim prijateljem koji je znao ponešto o hakerskim akcijama ovog tipa. Stručnjaci za kibernetičku sigurnost kažu da su takvi i slični napadi u SAD-u ilegalni pa nije nemoguće da se Grimes zbog ovog priznanja nađe i na udaru zakona.