Dyson najavio bežične slušalice koje izoliraju buku i čiste zrak

"Zagađenost zraka je globalni problem koji na nas utječe gdje god da smo"

Svjetski poznati proizvođač kućanskih aparata Dyson najavio je nešto što se čini toliko bizarnim da nije nemoguće procijeniti kako se radi tek o preuranjenoj prvoaprilskoj šali. No ako je iza priče o novom modelu slušalica samo istina, onda se svakako radi o prilično revolucionarnoj varijanti. Naime, Dyson planira na tržište izbaciti slušalice koje kombiniraju tehniku reduciranja buke s maskom koji filtrira zrak koji udišete pa izbacujete van.

Taj nosivi pročišćivač zraka nazvan je Dyson Zone i konstruiran je tako da hvata i ne propušta gradske zagađivače kao što su ispušni plinovi i slično, dok slušalice za koje je pričvršćen eliminiraju neželjenu buku okoliša i produciraju čisti i vrhunski zvuk. Točan datum premijere još nije objavljen, kao ni cijena, ali prednarudžbu možete izvršiti na Dysonovu sajtu.

Dyson tvrdi kako je isprobao oko 500 prototipova prije nego što je došao do savršenog proizvoda trenutnog dizajna, koji uvelike podsjeća na maske za kisik iz brojnih znanstveno-fantastičnih filmova. Važno je dodati kako bitne zvukove poput onih koje stvara promet – sirene, trube… – slušalice ipak propuštaju, kako bi korisnik bio svjesniji okoline i sigurniji u kretanju.

“Zagađenost zraka je globalni problem koji na nas utječe gdje god da smo. U kućama, u školi, na poslu, dok putujemo, pješke, biciklom, javnim ili privatnim transportom. Dyson Zone pročišćava zrak koji udišete krećući se, i to tako da vam ne dotiče lice”, objasnio je glavni inženjer firme Jake Dyson.

Promotivni video ovoga zasad još uvijek čudnovatog proizvoda, pogledajte u nastavku.