Pogledajte kako izgleda prvi uniseks kondom na svijetu

Wondaleaf Unisex Condom trebao bi potaknuti ljude na više kontrole svojega spolnog zdravlja

Malezijski ginekolog dr. John Tang Ing Ching, ujedno i utemeljitelj tvrtke Twin Catalyst koja se bavi proizvodnjom medicinskih potrepština, izumio je prvi kondom na svijetu koji mogu koristiti i žene i muškarci, prenosi N1. Taj unikatni uniseks kondom vrlo je tanak i izdržljiv, a izrađen je od medicinskog poliuretana, koji se obično koristi kao zavoj za previjanje rana i ostalih ozljeda.

Ideja iza ovog projekta je da će proizvod nazvan Wondaleaf Unisex Condom potaknuti ljude na preuzimanje više i bolje kontrole nad svojim spolnim zdravljem bez obzira na spol ili seksualnu orijentaciju.

“U osnovi je riječ o običnom kondomu s ljepljivom oblogom. Zahvaljujući ljepljivoj oblozi kondom se pričvršćuje za vaginu ili penis, a pokriva i okolno područje zbog pojačane zaštite. Ljepljivi dio kondoma Wondaleaf nalazi se samo na jednoj njegovoj strani, no s obzirom na to da se može preokrenuti na drugu, može ga koristiti bilo koji spol”, objasnio je Tang na svojoj internetskoj stranici.

Kutija Wondaleafa sadržavat će dva kondoma i stajat će oko tri eura – za usporedbu treba navesti kako je prosječna cijena za desetak kondoma u Maleziji između četiri i devet eura. Dr. Tang je kazao da je Wondaleaf prošao nekoliko krugova kliničkih istraživanja i testiranja te bi u prosincu trebao postati komercijalno dostupan putem tvrtkine internetske stranice.

>Novi trend: Mladi ne žele koristiti kondome iz neobičnog razloga