Je li Elon Musk odbio ući u Berghain ili ga Sven Marquardt nije pustio?

Prema jednom očevicu, sam Sven Marquardt je bio taj koji je tehnološkom milijarderu zabranio ući u kultni klub

Nezaobilazno pitanje svih nadobudnih rejvera kad se nađu u partijanerskoj metropoli Berlinu je kako uspjeti ući u kultni klub Berghain, poznat po izrazito strogom i vrlo neuobičajenom režimu procjene redara, koje prevodi iskonska legenda Sven Marquardt. Ispostavilo se kako jednostavan odgovor na to pitanje ne mogu kupiti ni svi novci jednog od najbogatijih ljudi na svijetu Elona Muska.

>Sven Marquardt otkrio koga i zašto pušta u Berghain

Sam Musk je, doduše, prije nekoliko dana tvitao kako je on sam odbio ući u Berghain, i to zbog natpisa na klubu s kojim se nije slagao, što sigurno dokazuje da je vidio barem vanjski dio Berghaina, na kojem je nemoguće ne uočiti znak “Peace” (mir). Berghain je, očekivano, odbio komentirati cijeli slučaj, prema svojoj politici da ne komentira ništa što se zbiva u klubu i oko njega, no jedan je partijaner na Redditu posvjedočio kako je sporne večeri pred klubom bila golema gužva i kvota odbijanja onih koji su se nadali ući bila je izrazito velika.

>Elon Musk izjavio da je Coachella sranje, festival mu lukavo spustio

S obzirom na vrijeme u koje je Musk bio tvitnuo svoju objavu, ako je tada bio ispred kluba, to bi značilo da je morao čekati jako dugo za upad ako nije riječ o regularnom posjetitelju, a znali bismo da jest. K tome, jedan je očevidac na istoj mreži iznio tvrdnje kako je osobno vidio kako Elon Musk pokušava i – kao i mnogi drugi nesretnici – nikako ne uspijeva nagovoriti redarsku legendu Svena Marquardta da ga pusti u klub. Koliko god dolara na računu imao, očito nije imao dobru vibru. A zna se što je bitnije u Berghainu.