Osnivač legendarnog benda Depeche Mode umro u dobi od 60 godina

Popularni Fletch je bio klavijaturist benda od osnivanja davne 1980. godine

Andrew Fletcher, klavijaturist i suosnivač legendarnog electro-rock benda Depeche Mode, preminuo je u dobi od 60 godina. Uzrok smrti još nije objavljen, a informacija je došla službenim kanalima kultne grupe.

“Šokirani smo i ispunjeni tugom zbog prijevremenog umiranja našega dragog prijatelja, člana obitelji i suborca iz benda Andyja Fletchera. Fletch je zaista imao zlatno srce i uvijek ste mu se mogli obratiti za potporu, razgovor, osmijeh ili druženje uz pivo. Naša srca su s njegovom obitelji i molimo vas da mislite na njih i poštujete njihovu privatnost u ovim teškim trenucima”, objavio je bend.

Fletch je jedan od najvećih bendova u povijesti osnovao u Basildonu u engleskom Essexu 1980. godine zajedno s Martinom Goreom, Vinceom Clarkeom i Daveom Gahanom. Bend se kroz osamdesete godine prošlog stoljeća prometnuo u ključni elektronički sastav, s čak šest top 10 albuma i mnoštvom nezaboravnih singlova, kao što su “Just Can’t Get Enough”, “See You”, “Everything Counts” ili “People Are People”, a njihovu traku “Personal Jesus” ugledni je časopis Rolling Stone 2004. proglasio za 368. najbolju svih vremena.

Bend je u devedesetima postao još uspješniji, nizom planetarno superposjećenih turneja i sjajnim albumima kao što su “Songs of Faith and Devotion” i “Ultra”, ne prestajući lansirati singlove na vrhove ljestvica popularnosti, što je sve pridonijelo tome da se Depeche Mode 2020. uvrste u Kuću slavnih rock and rolla.

Pozdrav, legendo!