Nastia otkazala nastup na festivalu Awakenings zbog Rusa koji toleriraju rat

Nije imenovala zbog koga odustaje, ali na popisu izvođača se nalazi i Nina Kraviz

Slavna ukrajinska DJ-ica Nastia otkazala je svoj nastup na nizozemskom festivalu Awakenings, koji će se održati od 29. do 31. srpnja, jer ne želi biti dio istog lajnapa na kojem se nalaze i ruski izvođači koji toleriraju invaziju svoje zemlje na Ukrajinu. Nije navela na koje to točno izvođače misli, ali ovaj je čin u skladu s njenim prijašnjim kritiziranjem Ruskinje Nine Kraviz, koja se nalazi na popisu izvođača, među kojima su i Amelie Lens, Jeff Mills, Hector Oaks, Floorplan i drugi.

“Ukrajinska sam građanka s jasnim stavovima. Moj stav mi je mnogo snažniji i važniji od mojeg posla i karijere pa ću ustrajati u svemu sve dok rat ne završi. Predstavljanje Rusije u tišini ili neznanju znači predstavljati ideje i imidž te zemlje. Zaista vjerujem da ponosan Ukrajinac ne može nastupati s Rusima koji nisu zauzeli stranu po pitanju svega”, napisala je Nastia na Instagramu u objašnjenju svog poteza.

Dodala je kako je ponovo pokrenula svoj fond za Ukrajinu, u koji će dodati i iznos jednak onome koji je trebala zaraditi nastupom na Awakeningsu, a u New Yorku će 1. srpnja održati humanitarni program s ciljem prikupljanja sredstava za humanitarne programe u Ukrajini.

View this post on Instagram

A post shared by NASTIA (@nastia.dj)