Carl Cox najavio svoj prvi album nakon deset godina

Album "Electronic Generations" stiže u rujnu, cijelo desetljeće nakon prethodnika "All Roads Lead To The Dancefloor"

Jedna od najvećih legendi u povijesti elektronike, slavni DJ i producent Carl Cox najavio je povratak dugosvirajućim izdanjima – punih deset godina nakon prethodnika svjetlo će dana ugledati Coxyjev novi album “Electronic Generations”. Na albumu će se naći čak 17 traka, a među gostima se ističu Nicole Moudaber, Fatboy Slim i Juan Atkins.

Album izlazi 16. rujna, i to za BMG, čijem se rosteru Cox vratio nakon nekoliko godina, objašnjavajući kako mu je drago opet biti dio obitelji za koju je prije mnogo vremena objavio svoj prvi singl. “Biti u studiju cijele godine i kopati duboko uz BMG-jevu potporu će album, nadam se, učiniti posebnim. Jedva čekam podijeliti svoju muziku s cijelim svijetom”, izjavio je Carl promovirajući ploču.

>Carl Cox kaže da se najbolje rejvalo između 1990. i 1994. godine

“Electronic Generations” odaje počast Carlovim hibridnim live setovima i 30-godišnjoj karijeri DJ-a koji sada eksperimentira sa živim instrumentima kako bi stvorio hrabrije i ambicioznije trake. “Sakupio sam sve što sam naučio od promatranja publike na svojim nastupima, dodao sam to svojem zvuku i pokušao prenijeti istinsko elektroničko iskustvo”, kaže Cox.

>Carl Cox otkrio kada je izgubio nevinost

Popis pjesama:
1. Electronic Generations (El Rancho Mix)
2. How It Makes You Feel
3. Our Time Will Come
4. Heads Up
5. Toys Out Of The Pram
6. Bring It Back
7. Deep Space X
8. Lokma
9. Keep The Pressure On
10. Get After It
11. Line Lock
12. World Gone Mad
13. Speed Trials On Acid
14. Move The Crowd
15. Apollo Beings
16. See The Sun Rising
17. Electronic Generations Reprise