Prije devet godina Avicii i Martin Garrix su objavili pjesme za povijest

Megahitovi "Wake Me Up" i "Animals" danas broje milijarde slušanja

Ne dogodi se često da se dva povijesna singla, koji redefiniraju ne samo svoj žanr nego i cijelu jednu eru muzičke industrije, objave na isti datum, a jedan takav slučaj dogodio se prije devet godina. 17. lipnja 2013. godine na tržište su izbačene trake “Wake Me Up” neprežaljenog Aviciija te “Animals” tadašnjeg čuda od djeteta Martina Garrixa.

>Carl Cox: Aviciijev megahit “Wake Me Up” bio je vapaj upomoć

Godina o kojoj je riječ svijetu je počela predstavljati trap i future bass, a i house je doživio svoj povratak u velike prostore. Među festivalima su posebnu ligu činili Ultra i EDC, ali počela su se pojavljivati i druga imena pa se staroj gardi uskoro pridružio val novih elektroničkih majstora.

Avicii je “Wake Me Up” upravo i predstavio na Ultrinom glavnom stejdžu, isprva nailazeći na skepsu prema svojem miksanju elemenata dance i country muzike, ali pjesma je do danas zauzela status jednog od njegovih najvećih hitova, a samo na YouTubeu videospot ima više od dvije milijarde pregleda. Isti je dan 17-godišnji Garrix objavio svoj singl “Animals”, do danas je na YouTubeu videospot pregledan više od 1,5 milijarde puta.