840 kilograma kokaina završilo među bananama u češkim supermarketima

Najskuplje banane u Europi

Zaposlenici supermarketa bili su zaprepašteni kad su uz banane, u kutijama pronašli zelene pakete. Kutije su otpremljene u supermarkete u nekoliko gradova na sjeveru Češke, a policija navodi da je zaplijenjeno ukupno 840 kg kokaina – vrijednog oko 83 milijuna dolara, prenosi Dnevnik.hr.

Policajci sada pretražuju druge prodavaonice u zemlji u koje su isporučene kutije banana iz iste pošiljke. Na ovom slučaju Češka surađuje s kolegama iz drugih zemalja koje nisu imenovali. Jakub Frydrych, šef policijske jedinice za borbu protiv narkotika, rekao je da kokain vjerojatno potječe iz Srednje Amerike.

“Radnici supermarketa pronašli su danas poslijepodne pakete kokaina u kutijama s bananama”, objavila je policija na Twitteru.

“Pošiljka je stigla izvan Češke pa ćemo koristiti međunarodnu policijsku i pravosudnu suradnju”, najavili su.

Sličnih pogrešaka u lancu dilanja droge bilo je i kod nas. Prošle godine, policija u Pločama je zaprimila dojavu da su u jednom trgovačkom lancu pronađeni paketi sa sumnjivom materijom. Pronađeno je 16 paketa kokaina u kojima je bruto mjerenjem izvagano 18,2 kilograma kokaina.