Pogledajte trailer za dokumentarac “Laurent Garnier: Off The Record”

Film je je pažnju javnosti privukao intimnim uvidima u protagonistovu karijeru

Prije puštanja u širu distribuciju u britanskim kinima i po streaming servisima 15. sljedećeg mjeseca pri čemu će se službena premijera odviti nešto ranije, 9. srpnja u londonskom BFI Southbanku, dokumentarac o legendarnome francuskom DJ-u Laurentu Garnieru dobio je svoj službeni najavni trailer.

Film “Laurent Garnier: Off The Record”, koji je režirao Gabin Rivoire lani se prikazivao na nekoliko odabranih festivala, na kojima je pažnju javnosti privukao intimnim uvidima u protagonistovu karijeru, uključujući formativno partijanje u ikoničkim klubovima kao što je mančesterska Haçienda, u kojoj je Garnier prvi put nastupio 1987. godine.

Garnierova je priča ispričana korištenjem arhivskih videosnimki uz materijale snimljene na njegovoj posljednjoj svjetskoj turneji. Kao gosti se u filmu pojavljuju brojni velikani industrije plesne muzike kao što su primjerice The Blessed Madonna, Kitten, Carl Cox, Richie Hawtin, Jeff Mills, Peggy Gou ili Kenny Larkin. No fokus se osim na naslovnoj zvijezdi zadržava i na globalnoj klupskoj kulturi uopće, kojoj je Garnier uvelike pridonio.