Znanstvenica tvrdi da bi vam MDMA mogao pomoći da se zaljubite

Znanstvenica vjeruje kako su droge koje bi ljudima pomagale da pronađu ljubav ili je zadrže u trenucima krize u vezi na obzoru

Droge koje sadrže određenu dozu oksitocina – popularno zvanog hormonom za maženje – ili čak i sitne doze MDMA-a mogle bi se prodavati ljudima kao sredstvo da budu podatniji i otvoreniji za ljubav ili da se ponovo potpali vatra u dugoj vezi, najavila je antropologinja dr. Anna Machin s Oxforda na znanstvenom festivalu Cheltenham. Smatra da bi se takozvane “ljubavne droge” mogle početi proizvoditi u budućnosti, ali napominje kako oko svega postoji mnoštvo etičkih pitanja.

“Znamo dovoljno o neurokemiji ljubavi da možemo sugerirati neke stvari koje bi povećale sposobnost pronalaska ljubavi ili sposobnost ostajanja zaljubljenima kada se stvari zakompliciraju”, rekla je Machin dodajući kako bi pravilno određene doze oksitocina ljude svakako činile odvažnijima i davale im više samopouzdanja dok dejtaju i traže ljubav.

Ideja uzimanja takvoga svojevrsnoga ljubavnog napitka čini se kao nešto iz filmova znanstvene fantastike, ali ona tvrdi kako je proizvodnja moguća kroz desetak godina, samo što bi etička pitanja koja se uvijek postavljaju oko uzimanja droga mogla oduljiti period potreban da se takvo sredstvo nađe na policama dućana i apoteka.

Čini se kako MDMA zaista rješava naše ljubavne probleme!