Pogledajte kako je Boris Brejcha osvojio rimsku arenu iz 1. stoljeća

Nîmes se često naziva najrimskijim gradom izvan Italije, što seže u njegov status regionalnog centra u doba Rimskog Carstva

Cercle je svojim fanovima i ljubiteljima elektroničke muzike priredio još jednu partijanersku poslasticu održanu na nesvakidašnjoj lokaciji. U areni u francuskom gradu Nîmesu, često nazivanom najrimskijim gradom izvan Italije jer ima bogatu povijest regionalnog sjedišta u vrijeme Rimskog Carstva, nastupila je njemačka legenda Boris Brejcha.

>Pogledajte set braće Disclosure s Plitvičkih jezera koji je obišao svijet

Sama arena danas se smatra jednom od najsačuvanijih iz toh drevnih vremena, a Boris je njezine zidove ispunio sjajnim zvukom. Time je dokazao kako zabavu u rimskim arenama, nasreću, publici ne pružaju samo gladijatori, nego i majstori za gramofonima. U Borisovom 90-minutnom setu uživalo je više od 8000 rasplesanih gostiju.

>VIDEO: Solomun nastupio u rimskom kazalištu iz 1. stoljeća

Prvih sat vremena nastupa odradio je skriven pod svojom maskom prije nego što je okupljenima otkrio svoje lice, na kojem se dalo vidjeti kako je i sam, poput publike, oduševljen setom u originalnom ambijentu. Video cijelog programa završava ekskluzivnim intervjuom s Brejchom, kojemu je poklonjena i nevjerojatno realistična čokoladna kopija njegove venecijanske karnevalske maske, koju je izradila lokalna tvornica čokolade Courtin. Mljac!