Yamaha i ECAL u Milanu predstavili nova iskustva slušanja muzike

Zašto bi se ploča uvijek postavljala plošno na gramofon?

U sklopu milanskog Tjedna dizajna 2022. godine Yamaha Design Lab je u suradnji s fakultetom za umjetnost i dizajn iz švicarske Lausanne postavio izložbu nanovo osmišljenih i posebnih uređaja za slušanje muzike i njihovih dodataka. Riječ je o šest prototipova koji svijet muzike istražuju korištenjem novih tehnologija i friških trendova kako bi ponudili najnovija slušalačka iskustva.

“Način na koji slušamo muziku i uživamo u njoj jako se promijenio tijekom vremena, i danas ima više varijacija nego ikad prije. Pandemija covida-19 drastično je promijenila naše vrijednosti i životne stilove, a očekuje se da će se stvari mijenjati još brže i ići još dalje”, naveo je dizajnerski laboratorij Yamahe. U suradnji s profesoricom Camille Blin, Yamaha je nadzirala studentski projekt dizajniranja svježih prototipova koji će ponuditi inovativne načine slušanja muzike.

Tako imamo prilike vidjeti i vertikalni gramofon, zvučnike koji omogućuju bešavnu tranziciju između različitih vrsta muzike, plejer koji muzičarima daje mogućnost sviranja instrumenata uz pomoć umjetne inteligencije te još nekoliko itekako zanimljivih i inovativnih strojeva.