Meksički kartel Sinaloa počeo prodavati kokain Tesla i Prada

Kao da je netko šalu Elona Muska kako će Coca-Colu kupiti da bi u njen sastav vratio kokain shvatio preozbiljno

Da policija u Meksiku svako toliko ipak uspješno uhvati dilere i zaplijeni kokain, nije toliko neuobičajeno, ali sadržaj pošiljke prošlog tjedna pronađene u Ciudad de Méxicu zaista nije toliko čest. Naime, vlasti tog grada uhitile su dilere koji su prevozili čak 1,6 tona kokaina, a većinu paketića krasili su prepoznatljivi logotipi Tesle i Prade!

>Kolumbija ima novi hit, svi šmrču rozi kokain

Policija je ovu pošiljku, jednu od najvećih u gradskoj povijesti, pronašla na dvije traktorske prikolice na periferiji grada praćene trećim vozilom, za koje se pretpostavlja da je trebalo osigurati prijevoz robe. Vrijednost zaplijenjenog kokaina procjenjuje se na oko 20 milijuna dolara. Vlasti nisu direktno označile zloglasni kartel Sinaloa kao onaj koji stoji iza ovog pokušaja, ali medijima nije bilo teško dokazati kako su uhapšena četvorica doista pripadnici tog kartela.

>Neuropsihijatar Slavko Sakoman opisao kakvi ljudi konzumiraju kokain

U Meksiku je pojava korištenja oznaka popularnih brendova za označavanje paketića droge prilično standardna procedura, a različiti logotipi šifrirano ukazuju na kvalitetu robe, proizvođača ili destinaciju. U ovom je slučaju posebno zanimljivo što je logo Tesle iskorišten samo nekoliko mjeseci nakon što je Elon Musk šaljivo tvitao kako će kupiti Coca-Colu kako bi u njen sastav vratio kokain. Kartel Sinaloa ga je očito preduhitrio u brendiranju kokaina Teslinim logotipom.